Strefa członka SWTP

11.12.2015

Pierwsze spotkanie z młodzieżą

DYSKUSJA

W dniu 11.12.2015r. w auli Zespołu Szkół Nr 28 odbyło się, adresowane do młodzieży ponadgimnazjalnej na Żoliborzu, spotkanie Prezesa Stowarzyszenia Wspierania Techniki Polskiej Pana Kamila Wójcika, na temat promocji polskiego przemysłu i szeroko rozumianej wytwórczości.

Promocja polskiej aktywności gospodarczej jest realizowana w ramach działającego Stowarzyszenia Wspierania Techniki Polskiej oraz edukacji o polskiej przedsiębiorczości. Prelegent w bardzo atrakcyjnej i ciekawej formie przedstawił walory polskich towarów, które praktycznie w niczym nie ustępują tym sprowadzanym z zagranicy, dlatego zachęcał aby przy ich zakupie kierować się miejscem ich produkcji. Wybór polskiej marki, może przyczynić się do ochrony polskich miejsc pracy a także do unowocześnienia bazy technicznej i pozycji firmy na rynku, tym bardziej, że jest to powszechna praktyka stosowana w wielu rozwiniętych państwach świata. Po tej prezentacji wielu uczniów stwierdziło, że podejmując decyzję o wyborze ,a w konsekwencji zakupie towaru, ważne jest także jego miejsce wyprodukowania.

W spotkaniu wzięła także udział młodzież z ZSLiE, I LO im .B. Limanowskiego, ZS Nr 31 im. J. Kilińskiego oraz przedstawiciel ZSSiL Nr 3. Z inicjatywą tego spotkania wystąpiła p. Dyrektor ZS Nr 28 oraz Prezes Stowarzyszenia Wspierania Techniki Polskiej.


Zapraszamy do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS

INFORMACJA
12.05.2025
SWTP zaprasza do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Bootcamp DIGIFABS zgromadzi w jednej przestrzeni wirtualnej nauczycieli, MŚP i profesjonalistów, aby pokazać, w jaki sposób narzędzia cyfrowe, zrównoważony rozwój i innowacje mogą stworzyć bardziej odporny, gotowy na przyszłość sektor żywności i napojów (F&B). Bootcamp to czterotygodniowy program z trzema sesjami tygodniowo. Tydzień 0 wprowadza do branży F&B, a kolejne tygodnie poświęcone są pogłębianiu wiedzy odnośnie zielonych trendów, budowaniu odporności biznesu i zagadnieniom żywności w nowoczesnej gospodarce. Program prowadzony jest po angielsku i jest dostosowany do wymagań (czasowych i organizacyjnych) profesjonalnego odbiorcy.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Dojrzałość cyfrowa MSP w sektorze F&B - synteza raportu

INFORMACJA
25.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu analizującego dojrzałość cyfrową MSP w sektorze F&B w Europie. W raporcie zawarta jest analiza cyfrowej dojrzałości, zidentyfikowane są najlepsze praktyki w Europie oraz określa potrzeby MŚP w zakresie agentów zmian cyfrowych. Raport został opracowany przez partnerów projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+).Główne tezy raportu odnoszą się do: niskiego poziomu dojrzałości cyfrowej MSP, potrzeby wsparcia w transformacji cyfrowej, roli agentów zmian cyfrowych oraz na konieczność koncentracji na obszarach o największym potencjale.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Transformacja cyfrowa w sektorze F&B - wyniki raportu dot. analizy programów szkoleniowych

INFORMACJA
08.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu zawierającego analizę programów szkoleniowych, w kontekście transformacji cyfrowej w sektorze żywności i napojów. Raport został przygotowany w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Główne obszary poruszone w raporcie to: przegląd inicjatyw digitalizacyjnych, kluczowych umiejętności i kompetencji, efektywnych metod nauczania oraz rekomendacji strategicznych.
CZYTAJ CAŁOŚĆ