Strefa członka SWTP

2 sierpnia w siedzibie FSNT-NOT gościła delegacja Chińskiego Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego (CAST) 6-osobowej delegacji przewodniczył Sekretarz Generalny CAST Yanhu Wang.

Z chińskim stowarzyszeniem FSNT-NOT ściśle współpracuje od 1996 r. W spotkaniu uczestniczyli prezes FSNT-NOT Ewa Mańkiewicz-Cudny i Kamil Wójcik Prezes SWTP i wiceprezes. Witając gości, pani prezes przedstawiła historię kontaktów naszej Federacji z CAST. Jej początek datuje się na wczesne lata 90. ub. wieku Następnie zaprezentowała krótki rys historyczny Federacji SNT oraz zakres jej aktywności.

Przewodniczący chińskiej delegacji podziękował za możliwość spotkania i wyraził chęć zacieśnienia współpracy z polskimi stowarzyszeniami naukowo-technicznymi zrzeszonymi w FSNT-NOT. Poprosił także o rozważenie poparcia przez NOT kandydata CAST na prezesa Światowej Federacji Organizacji Inżynierskich (WFEO) w zbliżających się wyborach.


Zapraszamy do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS

INFORMACJA
12.05.2025
SWTP zaprasza do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Bootcamp DIGIFABS zgromadzi w jednej przestrzeni wirtualnej nauczycieli, MŚP i profesjonalistów, aby pokazać, w jaki sposób narzędzia cyfrowe, zrównoważony rozwój i innowacje mogą stworzyć bardziej odporny, gotowy na przyszłość sektor żywności i napojów (F&B). Bootcamp to czterotygodniowy program z trzema sesjami tygodniowo. Tydzień 0 wprowadza do branży F&B, a kolejne tygodnie poświęcone są pogłębianiu wiedzy odnośnie zielonych trendów, budowaniu odporności biznesu i zagadnieniom żywności w nowoczesnej gospodarce. Program prowadzony jest po angielsku i jest dostosowany do wymagań (czasowych i organizacyjnych) profesjonalnego odbiorcy.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Dojrzałość cyfrowa MSP w sektorze F&B - synteza raportu

INFORMACJA
25.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu analizującego dojrzałość cyfrową MSP w sektorze F&B w Europie. W raporcie zawarta jest analiza cyfrowej dojrzałości, zidentyfikowane są najlepsze praktyki w Europie oraz określa potrzeby MŚP w zakresie agentów zmian cyfrowych. Raport został opracowany przez partnerów projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+).Główne tezy raportu odnoszą się do: niskiego poziomu dojrzałości cyfrowej MSP, potrzeby wsparcia w transformacji cyfrowej, roli agentów zmian cyfrowych oraz na konieczność koncentracji na obszarach o największym potencjale.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Transformacja cyfrowa w sektorze F&B - wyniki raportu dot. analizy programów szkoleniowych

INFORMACJA
08.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu zawierającego analizę programów szkoleniowych, w kontekście transformacji cyfrowej w sektorze żywności i napojów. Raport został przygotowany w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Główne obszary poruszone w raporcie to: przegląd inicjatyw digitalizacyjnych, kluczowych umiejętności i kompetencji, efektywnych metod nauczania oraz rekomendacji strategicznych.
CZYTAJ CAŁOŚĆ